modico A-Serie

De stempel voor professioneel gebruik.

 

De modico® A12 en A25 zijn onze Profi-stempels voor intensief en langdurig gebruik. Ook als controlestempel voor de industrie, het stempelen van bonuskaarten of als ingangscontrole stempel, kunt u met deze uit een stuk aluminium vervaardigde stempel uitstekend uit de voeten.

Ook voor textiel- en sneldrogende stempelinkten is de A-Serie uitermate geschikt. 

 

De modico® A-Serie als textielstempel

Gevuld met de modico® FS-stempelinkt (Fabric Surface), welke speciaal ontwikkeld is voor het merken van textiel, laten de stempels uit de A-Serie een wasechte afdruk na op veel geweven ondergronden. De afdruk blijft afhankelijk van wastemperatuur en wasmiddel tot wel 50 beurten zitten.

Toepassingen van textiel stempels zijn ondermeer:

• Merken van dienst- en kinderkleding etc.

• Merken van horeca textiel als handoeken en lakens,

• Artikel- en batchnummers op textiel aanbrengen.


De modico® A-Serie voor gladde oppervlakken

Gevuld met modico® AS-stempelinkt (All Surface), welke speciaal ontwikkeld werd voor voor niet poreuze materialen, Laten de stempels uit de A-Serie een sneldrogende en duurzame afdruk achter.


Voor het merken van ondermeer de volgende artikelen:

Identiteits papieren, Plaatwerk (gelakt, ongelakt), CDs, verzegeling, informatiedragers, disketten, documenten, dozen, ijzerwaren, etiketten (gecoat, gelakt), vouwzakjes (gecoat, gelakt), fotos, fototassen, rijbewijzen, hardschuim, hoogglansfolders, jutezakken, laddersporten, machineonderdelen, plakband, passen, routekaarten, buizen (kunststof, metaal), zakjes (papier), tekeningen, staalwaren, stempelhouders, tapijten, klei, video's, platen gewalst.

100% loodvrij aluminium vanwege milieu- en gezondheidsredenen:

Bij de ontwikkeling van de modico A-Serie hebben we bewust gekozen voor loodvrij aluminium, hoewel men in de industrie nog veel loodhoudend aluminium tegen komt. Wij werken met loodvrij omdat de gebruiker de stempel meerdere malen per dag langdurig in de hand heeft. Lood en loodverbindingen behoren tot een van de gevaarlijkste stoffen. Ook zijn metalen in afval milieu onvriendelijk en in recycle processen problematisch omdat ze giftig zijn. De door modico® ontwikkelde legering is duurder en arbeidsintensiever bij het produceren. Modico neemt echter haar verantwoordelijkheid betreffende veiligheid en milieu.

 

 

Technische specificaties

modico A12

Buitenafmeting: 107 x Ø 21 mm
Gewicht (zonder verpakking): 52 g
Stempelafdruk max: Ø 12 mm

Eerste vulhoeveelheid bij toepassing van
modico Office-stempelinkt: 0,5 ml
modico AS-stempelinkt: 0,6 ml
modico FS-stempelinkt: 0,5 ml

modico A25

Buitenafmeting: 64 x Ø 38 mm
Gewicht (zonder verpakking): 60 g
Stempelafdruk grote max: Ø 25 mm

Eerste vulhoeveelheid bij toepassing van
modico Office-stempelinkt: 2,2 ml
modico AS-stempelinkt: 2,6 ml
modico FS-stempelinkt: 2,2 ml